Jak dla mnie nie ma nic lepszego niz obiad pelen warzyw, dlatego czestym gosciem na naszym stole jest bigos z kabaczka. Jak sie jest zorganizowanym, to przygotowanie powinno zajac tylko okolo 30 minut. Do tego gototuje ziemniaki i dodaje swieza bazylie.
Skladniki:
- 1,5 kg kabaczka,
- 2 duże cebule,
- 2 kiełbasy,
- 3 papryki,
- 2 pomidory,
- 2 liski laurowe,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 60 ml wody (około ¼ szklanki),
- olej do smażenia,
- sól, pieprz, oregano, ziola prowansalskie, bazylia
Przygotowanie jest bajecznie proste. Wszystko kroimy w kostke i posmazamy w woku lub na patelni. Resultat jest nieziemsko pyszny. Kubie tak smakowalo, ze zjadl dwie pelne miseczki.
Wygląda ciekawie, a warzywa bardzo lubię i ja i Tomek, więc chętnie skorzystam z przepisu:) Obym kabaczka kupiła:) Serdecznie pozdrawiam:)
ReplyDeleteMmmm, musiało być pyszne! Dzięki za inspirację, na pewno niebawem ugotuję takie leczo z kabaczkiem! :)
ReplyDeleteJa juz kupilam skladniki na kolejne leczo i w czwartek bede robic :)
Deletemniam..bardzo lubimy..tylko my nazywamy to leczo:)
ReplyDeleteMy jak popadnie, raz leczo, a kiedy indziej bigos z kabaczka :)
DeleteUwielbiam:)
ReplyDelete