SKŁADNIKI:
szyneczka w plasterkach lub kosteczkach
sos pomidorowy
ciasto do pizzy
ser
pomidorki koktajlowe lub zwykle
pieczarki
pieprz, sól i magi do przyprawienia pieczarek
Zakładamy fartuch i do roboty!
Rozwijamy ciasto do pizzy na odpowiedniej wielkości blasze. Rozsmarowujemy na niej sos pomidorowy. My mieliśmy taki z dodatkiem bazylii. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni oraz podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Ja zawsze lubię lekko pieczarki doprawić solą, pieprzem i magi. Takie przyzwyczajenie z domu rodzinnego. Dodaje to pieczarkom aromatycznego smaku.
Pizzę posypujemy potartym serem. Podczas tego zadania więcej sera trafiło do buzi JJ'a niż na pizzę ;)
Na górę układamy lekko podsmażone pieczarki i szynkę.
Na samą górę układamy pomidorki koktajlowe lub zwykle. My uwielbiamy słodkość koktajlowych, więc tylko takie kupujemy.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
Bon appetit!
Przesłodki szef kuchni!!! Dziękuje za odwiedziny..
ReplyDeleteu Ciebie tak miło i przyjemnie. zostaję na dłużej!!!
pozdrawiam
Zapraszamy :)
DeletePizza wyszła super, ale nie ma się co dziwić jak się ma takiego kucharza
ReplyDeleteCo za słodki kucharczyk, u takiego to bym mogła jeść codziennie ;)
ReplyDeleteTrzeba go nauczyc, a jak podrosnie to mnie moze od czasu do czasu wyreczy w gotowaniu
DeleteAle przystojniak z tego małego kucharza! Świetna wyszła ta pizza, pozdrawiam
ReplyDeleteMniam! Wszystko co wychodzi z rąk takiego kucharza musi być przepyszne!
ReplyDelete