Sunday, 25 May 2014



SKŁADNIKI:

szyneczka w plasterkach lub kosteczkach 
sos pomidorowy
ciasto do pizzy
ser
pomidorki koktajlowe lub zwykle
pieczarki
pieprz, sól i magi do przyprawienia pieczarek


Zakładamy fartuch i do roboty!



Rozwijamy ciasto do pizzy na odpowiedniej wielkości blasze. Rozsmarowujemy na niej sos pomidorowy. My mieliśmy taki z dodatkiem bazylii. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni oraz podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Ja zawsze lubię lekko pieczarki doprawić solą, pieprzem i magi. Takie przyzwyczajenie z domu rodzinnego. Dodaje to pieczarkom aromatycznego smaku.



Pizzę posypujemy potartym serem. Podczas tego zadania więcej sera trafiło do buzi JJ'a niż na pizzę ;)





Na górę układamy lekko podsmażone pieczarki i szynkę.




Na samą górę układamy pomidorki koktajlowe lub zwykle. My uwielbiamy słodkość koktajlowych, więc tylko takie kupujemy.





Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.



Bon appetit!



25 May 2014

7 komentarze:

  1. Przesłodki szef kuchni!!! Dziękuje za odwiedziny..
    u Ciebie tak miło i przyjemnie. zostaję na dłużej!!!
    pozdrawiam

    ReplyDelete
  2. Pizza wyszła super, ale nie ma się co dziwić jak się ma takiego kucharza

    ReplyDelete
  3. Co za słodki kucharczyk, u takiego to bym mogła jeść codziennie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trzeba go nauczyc, a jak podrosnie to mnie moze od czasu do czasu wyreczy w gotowaniu

      Delete
  4. Ale przystojniak z tego małego kucharza! Świetna wyszła ta pizza, pozdrawiam

    ReplyDelete
  5. Mniam! Wszystko co wychodzi z rąk takiego kucharza musi być przepyszne!

    ReplyDelete

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.