Sunday, 25 May 2014



SKŁADNIKI:

szyneczka w plasterkach lub kosteczkach 
sos pomidorowy
ciasto do pizzy
ser
pomidorki koktajlowe lub zwykle
pieczarki
pieprz, sól i magi do przyprawienia pieczarek


Zakładamy fartuch i do roboty!



Rozwijamy ciasto do pizzy na odpowiedniej wielkości blasze. Rozsmarowujemy na niej sos pomidorowy. My mieliśmy taki z dodatkiem bazylii. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni oraz podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Ja zawsze lubię lekko pieczarki doprawić solą, pieprzem i magi. Takie przyzwyczajenie z domu rodzinnego. Dodaje to pieczarkom aromatycznego smaku.



Pizzę posypujemy potartym serem. Podczas tego zadania więcej sera trafiło do buzi JJ'a niż na pizzę ;)





Na górę układamy lekko podsmażone pieczarki i szynkę.




Na samą górę układamy pomidorki koktajlowe lub zwykle. My uwielbiamy słodkość koktajlowych, więc tylko takie kupujemy.





Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.



Bon appetit!



7 komentarze:

  1. Przesłodki szef kuchni!!! Dziękuje za odwiedziny..
    u Ciebie tak miło i przyjemnie. zostaję na dłużej!!!
    pozdrawiam

    ReplyDelete
  2. Pizza wyszła super, ale nie ma się co dziwić jak się ma takiego kucharza

    ReplyDelete
  3. Co za słodki kucharczyk, u takiego to bym mogła jeść codziennie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trzeba go nauczyc, a jak podrosnie to mnie moze od czasu do czasu wyreczy w gotowaniu

      Delete
  4. Ale przystojniak z tego małego kucharza! Świetna wyszła ta pizza, pozdrawiam

    ReplyDelete
  5. Mniam! Wszystko co wychodzi z rąk takiego kucharza musi być przepyszne!

    ReplyDelete