Toffee apples tak nam zasmakowaly, ze postanowilam zrobic je sama. Znalazlam przepis w internecie, podkasalam rekawy i wzielam sie do pracy. A ze cierpliwosci nie mialam i nie chcialo mi sie czekac az termometr wskaze temperature 130 stopni i zakonczylam proces na 119 stopniach, to jablka wyszly tak sobie, ale Kubie i tak smakowaly :)
Przepis mozna znalezc na stronie Nestle lub ponizej:
6 jablek,
115g masla
115g masla
100g golden syrup
zamaczamy jablka w gotujacej wodzie na 30 sekund po czym przecieramy papierowym reczniczkiem
200g carnation condensed milk
nabijamy jablka na patyczki
wszystko razem gotujemy okolo 20minut lub do temperatury 13 stopni celciusza
Maczamy jablka w karmelu i wlala!
Zrobię na Halloween :)
ReplyDeletewygladają fantastico!
ReplyDeleteO kurczę, pyszności - nie dziwię się że smakowały :-) pozdrawiam
ReplyDeletemmmm, brzmi i wygląda smakowicie!
ReplyDelete