Saturday, 30 April 2016



POTRZEBNE SKŁADNIKI

- 125g jagód
- 110g maki
- 2 jaja
- 110g masła
1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 65g cukru pudru
- papilotki na muffinki

PRZYGOTOWANIE

1. Dokładnie rozmieszaj ze sobą masło i cukier, po czym powoli dodaj jaja i mieszaj przez około 3 minuty. Do całości dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a po wymieszaniu włóż przynajmniej na godzinę do lodówki. 
<z tym czekaniem mamy największy problem>

2. Do papilotek nakładamy po jednej łyżce ciasta, tak by wypełniły je do połowy. Do każdego muffinka nakładamy po 8 jagód.

3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni/400F/Gaz 6 przez 20 minut. 


















4 komentarze:

  1. Super kucharz mały! My z Hanią w zeszłym tygodniu robiłyśmy muffinki czekoladowe http://kotlet.tv/muffinki-super-chocolat/ - przepis był jeszcze prostszy, bo z rozpuszczonym masłem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaraz zaglądam. Faktycznie rozcieranie tego masła nam troszkę zajęło, ale motywuje nas do tego smak muffinkow :)

      Delete
  2. mufinki zrobione przez Kubusia napewno były smaczne

    ReplyDelete