POTRZEBNE SKŁADNIKI
- 125g jagód
- 110g maki
- 2 jaja
- 110g masła
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 65g cukru pudru
- papilotki na muffinki
PRZYGOTOWANIE
1. Dokładnie rozmieszaj ze sobą masło i cukier, po czym powoli dodaj jaja i mieszaj przez około 3 minuty. Do całości dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a po wymieszaniu włóż przynajmniej na godzinę do lodówki.
<z tym czekaniem mamy największy problem>
2. Do papilotek nakładamy po jednej łyżce ciasta, tak by wypełniły je do połowy. Do każdego muffinka nakładamy po 8 jagód.
3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni/400F/Gaz 6 przez 20 minut.
Super kucharz mały! My z Hanią w zeszłym tygodniu robiłyśmy muffinki czekoladowe http://kotlet.tv/muffinki-super-chocolat/ - przepis był jeszcze prostszy, bo z rozpuszczonym masłem!
ReplyDeleteZaraz zaglądam. Faktycznie rozcieranie tego masła nam troszkę zajęło, ale motywuje nas do tego smak muffinkow :)
Deletemufinki zrobione przez Kubusia napewno były smaczne
ReplyDeleteNajlepsze ❗️
Delete