Sunday 29 September 2013


Jak dla mnie nie ma nic lepszego niz obiad pelen warzyw, dlatego czestym gosciem na naszym stole jest bigos z kabaczka. Jak sie jest zorganizowanym, to przygotowanie powinno zajac tylko okolo 30 minut. Do tego gototuje ziemniaki i dodaje swieza bazylie.
Skladniki:



  • 1,5 kg kabaczka,
  • 2 duże cebule,
  • 2 kiełbasy,
  • 3 papryki,
  • 2 pomidory,
  • 2 liski laurowe,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 60 ml wody (około ¼ szklanki),
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz, oregano, ziola prowansalskie, bazylia
Przygotowanie jest bajecznie proste. Wszystko kroimy w kostke i posmazamy w woku lub na patelni. Resultat jest nieziemsko pyszny. Kubie tak smakowalo, ze zjadl dwie pelne miseczki. 






6 komentarze:

  1. Wygląda ciekawie, a warzywa bardzo lubię i ja i Tomek, więc chętnie skorzystam z przepisu:) Obym kabaczka kupiła:) Serdecznie pozdrawiam:)

    ReplyDelete
  2. Mmmm, musiało być pyszne! Dzięki za inspirację, na pewno niebawem ugotuję takie leczo z kabaczkiem! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja juz kupilam skladniki na kolejne leczo i w czwartek bede robic :)

      Delete
  3. mniam..bardzo lubimy..tylko my nazywamy to leczo:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. My jak popadnie, raz leczo, a kiedy indziej bigos z kabaczka :)

      Delete