Wednesday 18 February 2015



Fajitas jest jednym z naszych ulubionych dan, które przygotowuje przynajmniej raz na dwa tygodnie i całość opanowałam do perfekcji. Efekt końcowy jest powalający w smaku, a przygotowanie nie zajmuje mi więcej niż 45 minut. Jest to pomysł na przemycenie dużej ilości warzyw grymaszącym niejadkom. Jeśli ktoś ma ochotę spróbować tego prostego w przygotowaniu smakołyku to zapraszam.

SKŁADNIKI
- 6 papryk w rożnych kolorach
- 3 piersi z kurczaka
- 2 duże cebule
- salsa
- tortille 
- kwaśna śmietana
- przyprawa do Fajitas
- olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pokrojoną w dużą kostkę cebulkę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do cebulki wrzucamy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i obsypujemy hojną ilością przyprawy do Fajitas. Do woka z kurczakiem i cebulką dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i całość jeszcze raz obsypujemy przyprawa do Fajitas. Całość smażymy do momentu w którym papryka zaczyna się lekko karmelizować.




Do osobnych miseczek nakładamy kwaśne mleko i salsę. W naszym przypadku tortille podgrzewamy w mikrofalówce przez 30 sekund. W waszym, tak jak mówi instrukcja na opakowaniu



Na tortille nakładamy kwaśną śmietanę i równomiernie rozsmarowujemy na całej powierzchni. Na to nakładamy przygotowane przez nas papryczki z kurczakiem i polewamy salsą. Całość zwijamy w rulon lub kieszeń. Dla tych totalnie nie wtajemniczonych dodaje obrazek z instrukcjami.







6 komentarze:

  1. Mniam! Uwielbiam Fajitas w Twoim wykonaniu! :)

    ReplyDelete
  2. Ale pycha!!! Koniecznie muszę zrobić :)

    ReplyDelete
  3. Mniaaam, uwielbiam meksykanskie zarcie!

    My sobie czesto robimy domowe tacos. :)

    ReplyDelete