Saturday 19 February 2011

Do przygotowania szalykow potrzebujemy:
  • piersi z kurczaka 600 g
  • 2 rodzaje papryk - czerwona i zolta
  • mozna dodac pomidory koktajlowe
  • pieprz i sol
  • przyprawa do drobiu  
  • patyczki do szaszlykow 
Moim zdaniem to najszybszy i najprostrzy przepis na przygotowanie szaszlykow. Kurczaka nalezy pokroic na kostki ok 2-3 cm2 i przyprawic pieprzem sola i przyprawa do kurczaka. Papryki kroimy w paseczki a nastepnie wszystko nadziewamy na przemian na patyki. Szaszlyki mozna skropic oliwa z oliwek po czym grillujemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ja przy w tym samym momencie wkladam frytki do piekarnika, bo one rowniez wymagaja 20 minut na przygotowanie.

In my opinion it is the easiest recipe for shish-kebab. All you have to do is dice two chicken breasts, two peppers and stick them on skewers. You can sprinkle it with a bit of salt, pepper, chicken blend and drizzle with a little bit of olive oil. Grill it for 20 minutes in tepmerature of 200oC.

0 komentarze:

Post a Comment